Ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на повече

...
Ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на повече
Коментари Харесай

Предупреждение за проливни валежи днес

Ще преобладава облачно време. Ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-продължителни в Източна България, в обособени региони количествата там ще са обилни. След обяд преваляванията от запад на изток ще отслабват и стопират, облачността ще стартира да се раздира. През нощта против петък преваляванията и в крайните източни региони ще спрат. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, а оптималните – сред 14° и 19°, в София – към 14°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд и тук-там ще са обилни. През нощта против петък преваляванията ще спрат. Вятърът преди обяд ще е слаб от изток, след обяд малко ще се усили и ще трансформира посоката си. Максималните температури ще са 16 – 18°. Температурата на морската вода е 17 – 20°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Предимно облачно време и в планините с превалявания от дъжд, на височина от към 2200 метра преминаващи в сняг. На места в Странджа и Източна Стара планина се чакат обилни количества. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра – към 5°.

В петък, след краткотрайно понижение, облачността от запад още веднъж ще се усили. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, а оптималните – сред 20° и 25°.

В събота ще бъде прохладно. В Западна и Централна България ще има превалявания, тук-там обилни по количество и съпроводени от гръмотевици.

В неделя вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Валежите ще спрат, най-късно в източните региони, а облачността ще се раздра и ще намалее, в по-голямата част от страната до слънчево.

Слаби превалявания ще има и в понеделник, основно в Западна България. Температурите ще се задържат по-високи от нормалните за началото на ноември.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР